RSS

Oppskrift: Hjemmelagde kokosboller

30 jan

Min første oppskrift her på bloggen er hjemmelagde kokosboller. Disse blir veldig gode, og oppskriften gir over 40 kokosboller.

Ingredienser

Skåler med alle iingrediensene brukt

Her er alle ingrediensene som trengs til kokosbollene

Fyll
8 eggehviter
2 dl sukker
2 ss vaniljesukker
8 plater gelatin

Trekk
ca 300-400 gram sjokolade
ca 75-100 gram delfiafett (25 gram delfiafett per 100 gram sjokolade)

Bunn
Mariekjeks 

Fremgangsmåte

Gelatinplater i vann

Gelatinplatene i en skål, dekket med kaldt vann.

Sett gelatinplatene i kaldt vann, og la stå.

Ferdig pisket eggehvite

Her er min eggehvite ferdig pisket

Pisk eggehvitene stive, slik at eggehviteskummet ikke faller ut av bollen når du snur den opp-ned.

Marengsmasse ferdig

Her er sukkeret blandet helt ut med eggehviten

Ha i sukkeret og vaniljesukkeret gradvis mens du pisker videre. Pisk til sukkeret er helt utpisket. Nå har du en marengsblanding!

Gelatinplater som er oppbløtet

Her har jeg vridd vannet ut av gelatinplatene

Ta vannet av gelatinplatene, og vri vannet av dem. Legg i en skål og sett i mikrobølgeovnen i ca 20 sekunder. Kan også smeltes i vannbad.

Smeltet gelatin

Slik blir gelatinen når den smeltes

Hell den smeltede gelatinen i marengsblandingen i en tynn stråle mens du pisker blandingen på høy hastighet.

Nakne kokosboller

Nakne kokosboller! Skal settes kaldt før de kles på.

Ha marengsmassen i en stor brødpose (minst 5 liter), og lag et hull en ett av hjørnene. Lag topper på mariekjeksene, og sett kaldt (f.eks i et kjøleskap).

Brekk opp sjokoladen og ha i en skål sammen med delfiafettet. Smelt i mikroen og rør sammen. Kan også smeltes i vannbad.

Trekket

Her ligger trekket i begge skålene sine

La sjokoladesuppen kjøle seg ned til ca romtemperatur og ha kokosmasse i en annen skål.

Ta kokosbollene fra kjøleskapet og rull dem først i sjokolade, og deretter i kokos. Sett til slutt på et brett. Når alle kokobollene er kalde setter du dem kaldt. Kokosbollene egner seg veldig godt til frysing. Kokosbollene er best om de får stå kaldt over natten, eller etter de er opptinet, men er klare til å nytes etter bare 10-15 minutter i kjøleskapet.

Kokoboller

Her er det ferdig produktet. Nam!

Nyt dem!

About these ads
 
11 kommentarer

Skrevet av den 30. januar 2012 i Oppskrifter

 

Stikkord: , , , , ,

11 Svar til “Oppskrift: Hjemmelagde kokosboller

  1. sydrak

    30. januar 2012 at 23:08

    Gratulerer med blogg:) Kjæresten elsker kokkosboller, kanskje jeg skal prøve?:)

     
    • Espen Skarsbø Olsen

      31. januar 2012 at 08:40

      Det syns jeg at du skal :) Det er mye enklere enn man skulle tro!

       
  2. ArneL

    30. januar 2012 at 23:55

    http://fristendelavkarbo.no/2010/11/28/kokosboller/ Et alternativ for oss lavkarbere. :)

     
  3. datafrue

    14. februar 2012 at 19:53

    Det så kjempedeilig ut! Kanskje datafrue kan få, når hun ikke lenger går på LCHF-dietten sin!

     
    • Espen Skarsbø Olsen

      14. februar 2012 at 19:57

      Bytt til HCHF-dietten, mye bedre ;)

       
      • Radiojente

        18. februar 2012 at 15:15

        Hi-carb, hi-fat? ;)

         
      • Espen Skarsbø Olsen

        18. februar 2012 at 15:40

        Jepp! Beste dietten noensinne :)

         
  4. Iselin

    15. oktober 2012 at 18:48

    Jeg har akkurat prøvd, men sjokoladen vil ikke ‘sitte’ på kokosbollen. Den bare renner av… Hva gjør jeg galt? Var det for varmt kanskje?

     
  5. Iselin

    16. oktober 2012 at 08:32

    Hvordan får du sjokoladen til å sitte på kokosbolle-hvitten? Mni bare skled av………. :-(

     
    • Espen Skarsbø Olsen

      16. oktober 2012 at 11:03

      Må passe på at den ikke er alt for varm ja, da fettet ikke vil feste seg når det er for varmt. Ha det litt over smeltetemperatur, og varm det heller opp om det stivner pga lav temperatur. Det vil uansett renne en del av kokosbollene, men det skal sette seg et tynt lag utenpå.

       

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

%d bloggers like this: